Taklampe – den perfekte belysningen

En taklampe er det viktigste lyset, da det gir en viss grunnlysstyrke. Det er selvfølgelig en smakssak om du lyser opp rommene med vegg-, tak- eller pendellamper. I rom med lav takhøyde, hvor folk ofte går, er en taklampe spesielt egnet. På den måten trenger ingen bøye nakken når de går forbi, og du har også lys ovenfra. Flate taklamper er også bra for områder som kommer i kontakt med dører eller skapdører. LED-taklys med innebygd lysteknologi er helt klart vinnerne når det kommer til “flat design”. Fordi det ikke er lys, noe som sparer mer plass. En taklampe ser imidlertid også bra ut i høye, store rom og gir god generell belysning.

Det er forskjellig fra modell til modell, hvilken lyskilde som skal brukes til en taklampe. Men velger du en LED-lyskilde sparer du garantert mest energi og penger på strømregningen. Du kan spare opptil 90 % sammenlignet med tradisjonelle glødepærer. Noen taklamper har også innebygget LED-teknologi, som gjør at du aldri trenger å bytte lyskilde, da du er garantert ca. 50 000 driftstimer.

Hvis dette høres ut som noe for deg, så finner du her den perfekte taklampe.

De fantastiske funksjonene til taklamper

Alle taklamper kan lyse opp rommet. Men i tillegg kan noen også spille musikk, være fjernstyrt, slå på automatisk og endre farge eller lysstyrke. Disse funksjonene gir ekstra komfort og et høyt nivå av velvære.

Skal rommet lyse opp med en gang du kommer inn i det, trenger du en taklampe med bevegelsessensor. På den måten trenger du ikke lenger å skru på lysbryteren med albuen når du ikke har fri hånd. Det skilles mellom nærværs- og bevegelsessensorer, med førstnevnte for små bevegelser og sistnevnte for store bevegelser.

Med en fjernstyrt taklampe kan du trives i sofaen og uten å måtte reise deg dempe lysstyrken og endre fargen på lyset ditt.

Lyset ditt kan også sende ut rytmiske toner med en høyttaler, som kan styres med mobiltelefonen via Bluetooth. Din smarttelefon kan derfor spille av de nyeste spillelistene dine via lampen.

Med fargeendring trenger du ikke velge mellom varmt hvitt eller kjølig hvitt lys. En taklampe med mulighet for å endre farger holder alle alternativer åpne for deg. Tonen i lyset avhenger av hva du gjør, for eksempel å jobbe eller slappe av.

Med en dimmer kan du skru lyset opp og ned etter behov. For enkelte aktiviteter må det brukes sterkt lys, som for eksempel støvsuging. Når et glass vin skal nytes på kvelden, må det brukes betydelig mindre lys.

Taklamper har derfor mange fantastiske funksjoner som du kan velge mellom for å gi ekstra komfort i hjemmet.